onsdag 10 januari 2007

Bomber över Östersund?











Tidigt i morse gick amerikanskt stridsflyg till attack. Målet var högt uppsatta al-Qaidamän.
Även helikoptrar uppges senare ha avfyrat raketer i området.
- Många människor dödades, säger Somalias informationsminister Ali Jama till AFP.


Fan. Jag måste bara få vara arg på USA och Bush för en stund. Jag skiter i att jag är liten. Att ingen vuxen tar Bush i örat och säger till på skarpen är ju pinsamt.

Just nu bombar dom i Afganistan, Irak och helt plötsligt också Somalia (som vi vet). Inget av de här länderna ligger i officiellt krig eller har ens bett om USAs stöd. De gör som de vill och vi andra står tysta (eller skriver upprörda bloggar på ett språk de inte förstår).

De är som en mobbare på en skolgård. Alla de andra barnen kollar åt ett annat än när det händer och sen bjuder de mobbaren på godis och bio i nästa stund. Sen leker alla barnen glada och hoppas att det inte ska bli de som får cykeln inkastad i buskarna eller huvet stoppat i toaletten nästa gång. Hoppas att det inte är över Östersund eller Örebro som bomberna i faller nästa gång i kriget mot terrorismen. Men det är nog iofs safe... högt uppsatta Al-Quaidamän verkar sällan behövas bombas ur sina hyresrätter i västvärldens bostadsområden.

DET MÅSTE FÖR FAN FINNAS REGLER ATT FÖLJA. Somalien är inte i krig. Civilbefolkningen blir fucking bombade! Saknas regler måste de skapas.

Jag hejar på Ban Ki- Moon eller nåt. Hörde iofs att han kanske var på hembio med Bush - piratkopian med Saddam verkar av någon anledning att klassas som underhållning...


Enough.

2 kommentarer:

Adam Axelsson sa...

Samtidigt är det inte många som räcker upp handen när man frågar vem som är förvånad. Det är knappt en nyhet. Ingen är förvånad, ingen bryr sig. Vi suckar vidare och tar tag i disken. På bara ett fåtal år är folkrätten ett minne blott.

Eller så är det faktiskt så att det sovande folket nyvaket gnuggar sig i ögonen och stillsamt, över julmiddagar (något berusade) håller med varandra om att USA just nu "är förbannade idioter" och som "nu fan har gått för långt" men "lyckligtvis gräver sin egen grav". Så är det iallafall i min släkt med en skön blandning av hockeyspelare, miljöpartister, skåpsrasister, moderater, punkare, fågelskådare, sossar och pingstvänner.

Big Kahuna sa...

Internationell rätt är ju så bräcklig... Och samtidigt ganska intressant just därför.